diumenge, 14 de novembre del 2010

Pizza de la meva néta

Ingredients:
 ·Per fer la pasta:
 - 1kg de farina
 - 25g de llevat per a fer pa
 - Aigua
 -Un rajolí d'oli i un polsim de sal
· Per posar a la pizza:
 - Formatge (Mozzarella, Emmental, Brie, de cabra...el que vulgueu)
 - Tomàquet de pot natural
 - Ceba 
 - Orenga
 - Pernil, gall dindi, tonyina, surimi... i qualsevol cosa que se us acudeixi posar.

Preparació:
 Primer, us aviso que heu de preveure almenys una hora de temps entre el moment en què prepareu la pasta de la pizza i el moment en què la comenceu a decorar i posar al forn, és a dir que si voleu començar a sopar a les 21.00, heu de preparar la pasta cap a les 19.00 perquè llevi.
-Agafeu el llevat, poseu-lo dins un bol gran ( penseu que haurà de contenir tota la pasta).
-Escalfeu una mica d'aigua i tireu-la sobre el llevat. Aneu aixafant-lo fins que es torni líquid.
-Afegiu-hi farina i aigua, tanta com pasta necessiteu.
- No us oblideu d'afegir-hi l'oli i la sal.
-Heu d'anar amassant fins que quedi una pasta una mica consistent ( ni massa aquosa ni massa farinosa). Llavors la podeu treure del bol i acabar de amassar-la sobre el marbre de la cuina o sobre una taula.
Un cop acabada l'heu de deixar llevar un mínim d'una hora. Podeu deixar-ho llevar tot junt, però jo us aconsellaria dividir la pasta en porcions (cada porció una pizza). 

Al cap d'una hora:
-Preescalfeu el forn a 250ºC. Prepareu una plata de forn.
-Poseu una mica de farina sobre una taula, i amb el corró estireu la pasta. La forma no és important.
-Poseu la pasta a la plata del forn i passeu-hi una capa de tomàquet.
-Afegiu-hi la ceba picada i els altres ingredients.
-Un cop  fet això, repartiu el formatge sobre la pizza i poseu-hi una mica d'orenga.
-Si voleu hi podeu afegir un rajolí d'oli abans de posar-la al forn.
Un cop al forn, l'haureu de vigilar. Quan el formatge es torni daurat o comenci fer bombolles, ja podeu treure la pizza.
 Bon Profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada