Aprofitant que és Tot Sants, us deixo la meva primera recepta: la dels Panellets!
Ingredients per a tota la família (unes 10 persones):
- 1 kg de farina d'ametlla
- 1kg de sucre
-1 kg de patates
- una mica de ratlladura de llimona
- ous
-pinyons, ametlles, coco, cireretes confitades...
Preparació:
-Poseu a bullir 1 kg de patates rentades i sense pelar( una mica més, ja que en podrieu necessitar) NO HI POSEU NI SAL NI OLI !!
-Quan les patates estiguin cuites, deixeu-les refredar
-Un cop fredes peleu-les, talleu-les i aixafeu-les. QUE NO QUEDI CAP GRUMOLL!
Ara és hora de començar a preparar la pasta!
-En un bol gran de vidre barrejeu el el sucre amb la farina d'ametlla, amb una forquilla.
-Quan estigui ben barrejat, començeu a afegir-hi la patata i remeneu-ho amb una cullera de fusta.
-Tireu-hi la ralladura de llimona.
Ara començarem a fer els panellets! La temperatura del forn ha de ser entorn dels 200ºC.
· Per fer-los de pinyons i atmetlles:
-Agafeu l'ou, separeu el rovell de la clara.
-Feu boletes amb la pasta, passeu-la per la clara d'ou i després per els pinyons o les atmetlles i poseu-la en una plata per forn.
- Quan tingeu la plata plena, agafeu un pinzell de cuina i pinteu els panellets amb el rovell d'ou.
-Poseu el panellets al forn uns 10 minuts, la qüestió és vigilar que no es cremin.
· Volcanets de coco:
- Agafeu un trosset de pasta, passeu-lo pel coco i doneu-li forma de volcà.
-Poseu-li el rovell d'ou regalimant, com si fos lava. Un cop pintats, poseu-los dins la plata i cap al forn!
Si voleu fer-ne de café, de xocolata, de maduixa, de vainilla...només cal que barregeu una part de pasta amb qualsevol d'aquests ingredients.
QUE VAGI DE GUST!!
No tinc les fotos a punt, d'aquí a uns dies ja us les penjaré!!
Ingredients per a tota la família (unes 10 persones):
- 1 kg de farina d'ametlla
- 1kg de sucre
-1 kg de patates
- una mica de ratlladura de llimona
- ous
-pinyons, ametlles, coco, cireretes confitades...
Preparació:
-Poseu a bullir 1 kg de patates rentades i sense pelar( una mica més, ja que en podrieu necessitar) NO HI POSEU NI SAL NI OLI !!
-Quan les patates estiguin cuites, deixeu-les refredar
-Un cop fredes peleu-les, talleu-les i aixafeu-les. QUE NO QUEDI CAP GRUMOLL!
Ara és hora de començar a preparar la pasta!
-En un bol gran de vidre barrejeu el el sucre amb la farina d'ametlla, amb una forquilla.
-Quan estigui ben barrejat, començeu a afegir-hi la patata i remeneu-ho amb una cullera de fusta.
-Tireu-hi la ralladura de llimona.
Ara començarem a fer els panellets! La temperatura del forn ha de ser entorn dels 200ºC.
· Per fer-los de pinyons i atmetlles:
-Agafeu l'ou, separeu el rovell de la clara.
-Feu boletes amb la pasta, passeu-la per la clara d'ou i després per els pinyons o les atmetlles i poseu-la en una plata per forn.
- Quan tingeu la plata plena, agafeu un pinzell de cuina i pinteu els panellets amb el rovell d'ou.
-Poseu el panellets al forn uns 10 minuts, la qüestió és vigilar que no es cremin.
· Volcanets de coco:
- Agafeu un trosset de pasta, passeu-lo pel coco i doneu-li forma de volcà.
-Poseu-li el rovell d'ou regalimant, com si fos lava. Un cop pintats, poseu-los dins la plata i cap al forn!
Si voleu fer-ne de café, de xocolata, de maduixa, de vainilla...només cal que barregeu una part de pasta amb qualsevol d'aquests ingredients.
QUE VAGI DE GUST!!
No tinc les fotos a punt, d'aquí a uns dies ja us les penjaré!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada