Aquest és un dolç d'orient mitjà típic de Pasqua i que es pot conservar durant mesos.
INGREDIENTS
-750g de farina
-50g de farina de força
-llevat de pastisser amb 200g de llet tèbia
-250g de mantega
-2 gots de sucre en pols
-5 ous
- Canyella
-Vainilla en pols
-un raig d'ouzo ( si no en teniu, podeu utilitzar anís)
PREPARACIÓ
Primer de tot, heu de treure la mantega de la nevera unes hores abans, perquè quedi a punt de pomada.
Per començar a fer la pasta, barregeu el llevat amb la llet. En un bol, barregeu la farina, la canyella i el sucre.
Un cop la mescla feta afegiu-hi 4 ous, la mantega (estovada), la llet amb el llevat, l’ouzo i la vainilla.
Pasteu-ho amb les mans fins aconseguir una pasta ben homogènia. Si cal, afegiu-hi una mica de farina.
Un cop acabat deixeu-ho llevar a temperatura ambient una nit sencera.
L’endemà,un cop hagi llevat, podeu començar a fer les formes. Les formes tradicionals són les següents: trenes, cargols,”s” i tirabuixons; però la imaginació es primordial, per tant, si voleu, podeu fer tot tipus de formes.
Penseu que a l’hora de coure pugen molt, per això es millor fer-les més aviat petites.
Un cop les tingueu fetes poseu-les en una plata de forn i pinteu-les amb rovell d’ou .
Poseu la plata al forn (preescalfat a 180º) i feu coure les pastes durant més o menys 30 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada