diumenge, 24 d’abril del 2011

Txoregs ( choregs)


Aquest és un dolç d'orient mitjà típic de Pasqua i que es pot conservar durant mesos.

INGREDIENTS
 -750g de farina
 -50g de farina de força
 -llevat de pastisser amb 200g de llet tèbia
 -250g de mantega
 -2 gots de sucre en pols
 -5 ous
 - Canyella
 -Vainilla en pols
 -un raig d'ouzo ( si no en teniu, podeu utilitzar anís)

PREPARACIÓ
Primer de tot, heu de treure la mantega de la nevera unes hores abans, perquè quedi a punt de pomada.
Per començar a fer la pasta, barregeu el llevat amb la llet. En un bol, barregeu la farina, la canyella i el sucre.
Un cop la mescla feta afegiu-hi 4 ous, la mantega (estovada), la llet amb el llevat, l’ouzo i la vainilla.
Pasteu-ho amb les mans fins aconseguir una pasta ben homogènia. Si cal, afegiu-hi una mica de farina.
Un cop acabat deixeu-ho llevar a temperatura ambient una nit sencera.

L’endemà,un cop hagi llevat, podeu començar a fer les formes. Les formes tradicionals són les següents: trenes, cargols,”s” i tirabuixons; però la imaginació es primordial, per tant, si voleu, podeu fer tot tipus de formes.
Penseu que a l’hora de coure pugen molt, per això es millor fer-les més aviat petites.
Un cop les tingueu fetes poseu-les en una plata de forn i pinteu-les amb rovell d’ou .
Poseu la plata al forn (preescalfat a 180º) i feu coure les pastes durant més o menys 30 minuts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada